Hyra husbil i Kanada

Det finns flera fördelar med att hyra en husbil jämfört med att bo på hotell och hyra en bil. På en roadtrip krävs det byte av hotell med jämna mellanrum vilket även kräver lite mer planering. En husbil ger dig mer flexibilitet och du slipper att packa upp och ner dina saker varje dag. En husbil är perfekt att hyra i Kanada eftersom här finns det stora naturområden där boende inte alltid är det lättaste att hitta. För den med lite mindre budget är en hyrbil och tält ett annat alternativ. Detta är något som vi själv har gjort på många platser runt om i sydvästra Kanada (British Colombia).

Att boka en husbil

Att boka en husbil själv är tyvärr inte lika lätt som att boka en hyrbil. Det finns ingen riktigt bra sökmotorer för den svenska marknaden.

Körkort

Alla husbilar som vi erbjuder får köras med ett vanligt svensk körkort och det krävs heller inget internationellt körkort.

Ålder

Åldersgränsen för att hyra en husbil i Kanada är 21 år. Om föraren är under 25 år tillkommer 25 dollar per dag för försäkring vilket är obligatoriskt.

Försäkring

Vi har avtal med Nordamerikas största och enligt oss bästa uthyrare av husbilar och det ingår alltid försäkring. Självrisken är på 1000 kanadensiska dollar och den går inte att ta bort genom att betala extra. Däremot finns det flera kreditkort som täcker detta, där vi rekommenderar Santanders kreditkort som täcker hela självrisken. Oftast är det samma villkor för husbil som hyrbil, läs därför villkoren för olika kreditkort på Hyrbil24.se.

Priser

Priserna varierar mycket beroende högsäsong eller lågsäsong. Under lågsäsong kan man hitta husbilar för under 500 kronor per natt. På sommaren när de flesta normalt hyr är priserna vanligtvis från 700-1200 kronor per natt, beroende på modell och hur länge man hyr. Det tillkommer alltid en kilometertaxa som är 0,35 kanadensiska dollar per kilometer. Det är ofta billigare att hyra en större husbil och den dyraste modellen är ibland märkligt nog den minsta. Standard och stor har ofta samma priser. Vissa känner sig obekväma med att köra en större husbil och vill därför hyra de små, annars rekommenderar vi de stora med mer plats! För lägre priser är det ofta en stor fördel att boka i god tid.

Tillägg

  • Köksutrustning $100
  • Sängkläder och handdukar $55 per person/kit

Det finns två tillägg att välja till. Köksutrustningen bör alla lägga till och den innehåller allt man behöver för att laga och servera mat. Får man plats att resa med egna sängkläder kan man spara in lite pengar här, annars rekommenderar vi att även lägga till det.

Köra i USA och Kanada

Det är fullt möjligt att köra bilen i både USA och Kanada. Det är samma bolag som hyr ut dessa hyrbilar både i Kanada och USA, informationen om att hyra husbil i USA är därför liknande.

Envägshyra

Envägshyra är ett bra alternativ för att slippa köra tillbaka husbilen till samma ställe. Envägshyra accepteras i de flesta fall speciellt om man bokar i god tid. Priserna för envägshyra varierar men kostar ofta lite extra.

Välj bland tre storlekar

Det finns tre modeller att välja på, nedan kan ni se videos som går igenom vad de olika modellerna har att erbjuda.

Standard husbil (den vanligaste modellen)


Stor (den största modellen)

Kompakt husbil (den minsta modellen) – ofta dyrast