Resa till Toronto

Toronto är den stad flest åker till i östra delen av Kanada. En av anledningarna till det är att det ligger nära Niagarafallen, vid gränsen till USA. Toronto har en stor flygplats med stort utbud av flyg till både i Nordamerika och Europa. Från Köpenhamn flyger Air Canada direkt till Toronto men från andra städer i Sverige krävs minst en mellanlandning.

Toronto ligger i inlandet men intill en mycket stor sjö, Lake Ontario. Lite söderut ligger Lake Erie och det är mellan dessa två sjöar man hittar de massiva Niagarafallen. I hela detta området finns det många sjöar, både stora och små.

Klimat

Toronto har efter sydvästra Kanada det mildaste klimat med varma somrar. På sommaren är temperaturen mellan 25 och 30 grader som standard. Vintrarna kan bli ganska hårda med snö och kyla. Vi rekommenderar att besöka Toronto från maj till september.

CN Tower

CN tower är Torontos mest kända byggnad och har varit världens högsta torn från när det byggdes 1976 fram till 2010. Tornet är 553 meter högt och går inte att missa.

Niagarafallen

Kanadas största turistattraktion ligger lite mer än en timme iväg från Toronto. Niagarafallen är stort, häftigt och bör upplevas på plats. Det smidigaste sättet att ta sig från Toronto är att välja touren vi rekommenderar nedan. Det andra alternativet är att hyra bil och själv köra, för att sedan välja en båttur eller liknade som utgår från Niagarafallen. För mer info om Niagarafallen och dess tourer läs mer här.

Båttur med Maud of the Mist i Kanada

Dagsresa till Niagarafallen från Toronto

Resenärers betyg:
Avgår från: Toronto, Kanada
Varaktighet: ca 8 timmar
Info: Ta chansen att se de mäktiga Niagarafallen på en dagsutflykt från Toronto. En spännande tur på den berömda båten “Maid of the Mist” till de majestätiska Hästskofallen ingår (om vädret tillåter), så även en buffélunch intill vattenfallen. Upphämtning vid ert hotell i Toronto ingår. För mer info, pris och bokning…

Helikoptertur över Niagarafallen

Niagarafallen i kvällsbelysning, dagsresa från Toronto

Resenärers betyg:
Avgår från: Toronto, Kanada
Varaktighet: 9 timmar och 30 minuter
Info: Niagarafallen är en fantastisk syn på dagen men på kvällen när hela vattenfallet är upplyst är en mäktig upplevelse. Denna utflykt tar dig till vattenfallet på eftermiddagen och på kvällen får du njuta av ett upplyst vattenfall. En båttur och en buffémiddag ingår (med utsikt över fallen).  För mer info, pris och bokning…

Reseguide till Toronto

Vill du fördjupa dig i vad Toronto har ett erbjuda rekommenderar vi Lonely planet eller att ni tittar in på deras egna hemsida, The official website of tourism Toronto.