Kryssningsfartyg Norwegian under Lion Gate Bridge i Vancouver Kanada.

Kryssningar i Kanada

Kanada är troligtvis inte landet där du tänker att en kryssning skulle kunna vara en riktig drömresa, för svenskar är detta lite av en bortglömd kryssningsdestination. Detta kan bero på att vi förknippar Kanada med någon som vi redan har på hemmaplan. Kanada är och kommer att förbi en fantastisk destination för kryssningar. Det finns ett stort utbud under sommarhalvåret både på östkusten och västkusten<

Östkusten i Kanada

Östkusten i Kanada tillsammans med New England i USA är ett populärt område för kryssningar. Den vackra kusten, intressanta stoppen (bland annat Nova Scotia) och det sköna sommarvädret lockar många. Dessa kryssningar utgår både från USA och Kanada. I USA är det ofta från New York eller Boston och i Kanada Quebec eller Montreal.

Läs mer och boka en kryssning i Kanada.

Kryssningar från Vancouver

Vancouver är Kanadas klart största kryssningshamn som varje år hanterar omkring 1 miljoner besökare. Rederierna som utgår från Vancouver erbjuder i huvudsak kryssningar till Alaska i USA. Dessa kryssningar följer den vackra kanadensiska västkusten och det finns rutter med stopp längs med denna innan ankomst till i Alaska. De flesta rutterna går dock oftast direkt till Alaska och man spenderar första dagen på båten, men en fantastik utsikt över Kanada. Det går att välja mellan tur och retur kryssningar eller envägskryssningar där man stiger av båten i Alaska (eller tvärt om). Längden på kryssningarna varierar något men det vanligaste är en veckas kryssning som har fyra olika stopp.

Världens coolaste expeditionskryssning

Ganska nyligen tilläts för första gången ett kryssningsfartyg köra genom Kanadas Nordvästpassage, i detta arktiska och unika landskap. Det släps endast igenom väldigt få kryssningsfartyg i denna passage och dessa resor är mycket speciella. Dessa kryssningarna måste göras i början på hösten eller slutet på sommaren när isarna har smält bort, innan detta finns det ingen möjlighet för fartygen att passera utan att det är för farligt. Läs mer på Wikipedia om Nordvästpassagen.

Vill du göra en expeditionskryssning i norra Kanada?
Det som kan vara bra att veta är att dessa kryssningarna är mycket dyra, så förvänta dig inte någon billig budgetkryssning. Vi har bra kontakter som kan hjälpa er att planera denna drömkryssning till bästa möjliga pris, så är du intresserad kontakta oss så hjälper vi dig! När och vilka kryssningsfartyg som kör här varierar från år til år och är du endast intresserad av att se årets möjligheter går det att få fram dessa via en Google sökning.
Bilder och info från CBC.ca – Kryssningsfartyg korsar Nordvästpassagen i Kanada.