Vancouver

Resa till Vancouver
Vancouver är en trevlig stad där det finns ett par aktiviteter som man bör göra under sin vistelse här. Runt staden finns mycket fin natur med berg och skidåkning i absolut världsklass (bland annat Whistler). På sommaren finns det många fina vandringar/trekking som man kan göra både runt Vancouver eller norrut i Squamish/Whistler som ligger längs vägen “Highway sea to sky”.

Staden Vancouver

Vancouver som stad erbjuder allt vad en storstad har att erbjuda; bra shopping, stort och brett utbud av restauranger, parker, ständer och världens längsta promenad längs med vattnet.

Sevärdheter och aktiviteter i Vancouver

  • Grandville Island – Är man endast ett par dagar i Vancouver så bör man besöka Grandville Island. Här finns lokalt hantverk och en fin marknad. För mer info: Grandvilleisland.com
  • Capilano Suspension Bridge Park – Ett område där de har byggt en lång hängbro och fräcka broar runt berg. Det är fin natur och värt ett besök! För mer info: capbridge.com 
  • “The seawall” – The Seawall är en cykelväg och gångbana runt downtown och den stora parken Stanley Park. Hela Vancouver seawall är ca 28 km lång men man kan själv välja att gå eller cykla vissa delar av den. Cykel är att rekommendera och där finns cyklar att hyra på ett par olika ställen.

Klimatet i Vancouver
Somrarna i Vancouver har behaglig sommarvärme och är relativt torra. Vintrarna är milda med mycket regn (snö i bergen runt om).

Klimatet Vancouver

Populära dagsturer från Vancouver

Butchart Garden i Victoria på Vancouver Island

Busstur från Vancouver till Victoria och Butchart Gardens

Resenärers betyg:
Avgår från: Vancouver
Varaktighet: ca 13 timmar
Info: Utforska Victorias höjdpunkter på denna dagsresa i liten grupp från Vancouver. Njut av båtturen på 1,5 timme till Vancouver Island och ta sedan en tur med sightseeingbuss i centrala Victoria. Efter detta har du tid att utforska staden till fots i din egen takt. Höjdpunkten blir säkert världsberömda Butchart Gardens, som med sina 22 hektar fantastiska blomsterträdgårdar är en av Kanadas främsta sevärdheter.  För mer info, pris och bokning…

Tåg från Vancouver till Whistler

Rundtur från Vancouver till Whistler med tåg

Resenärers betyg:
Avgår från: Vancouver
Varaktighet: ca 11 timmar och 30 minuter
Info: Följ med på en fantastisk tågresa från Vancouver till Whistler på Whistler Mountaineer-tåget, som åker genom några av världens mest klippiga berg och fjordar. Under dagsresan till Whistler får du även möjlighet att utforska Whistler Village på egen hand. Det är en av Nordamerikas mest populära skidorter och orten var värd för vinter-OS 2010.  För mer info, pris och bokning…

NHL i Vancouver

Vancouver Canucks är ett mycket populärt hockeylag och har alltid fullsatt på sin arena. För mer info om spelschema, biljetter med mera besök Vancouver Canucks. Ofta kan StubHub.com vara ett bra alternativ till billiga biljetter till Vancouvers matcher.

Kitsilano pool

Kitsilano är ett trevligt ställe på sommaren och det går att gå ta sig dit både genom att gå eller cykla längs med vattnet. Här finns en 137 meter lång pool med vacker utsikt. Bilden nedan är från en öppningshelg i slutet på maj när sommaren kom och det fortfarande fanns snö på bergen. I bakgrunden finns en strand med mycket folk. Denna dagen var även Whistlers sista dag med skidåkning för säsongen.

Kitsilano pool Vancouver - öppningshelg i maj

Bilder från Vancouver

Klimatet Vancouver
Klimatet Vancouver

Kryssningar från Vancouver

Vancouver har mycket att erbjuda som stad och kan därför vara en perfekt stad att välja att åka på kryssning ifrån. Utbudet från Vancouver är stort där de flesta kryssningarna går till Alaska längs med den kanadensiska kusten. Läs mer om kryssningar i Kanada.