Skidresor till Kanada

  • Skidåkning i Kanada

Boka skidresa till Kanada

Att boka resa till Kanada för skidåkning är inte riktigt samma sak som alperna. Till alperna är det både smidigast och billigast att välja någon agent. Till Kanada får man göra lite mer jobb själv eller ta hjälp av oss att boka en resa till Kanada.

Boka en resa själv

Där är fyra saker att boka: flyg, boende, liftkort och transport från flygplatsen. Väljer ni Whistler som både är störst och bäst av skidorterna så följ vår Whistlerguide för bokning av resa. En fördel med skidorterna i Kanada är att boendena inte veckostyrda, det går alltså att komma och lämna precis vilken dag man själv vill. I de europiska anläggningarna har man ofta en bytesdag på helgen.

Använd vårt flygsök för att hitta bäst möjliga flyg, sök hotell här och liftkortet bokar du direkt på den officiella hemsidan. Om ni väljer någon annat resort än Whistler så läs på deras officiella hemsidor hur ni lättast tar er dit från närmsta flygplats.

British Columbia

Det är i denna provins som skidåkningen är som bäst och mest utbredd. Längst i väster, närmst Vancouver hittar ni Whistler. Läs mer här. De andra ställena ligger lite mer inåt landet och man flyger då lättast vidare till Kelowna eller Kamloops. Intill dessa städer finns ett par stora och mycket bra skidorter. Jämfört med Whistler så är dessa mindre och det kommer även lite mindre snö. Fördelen här är att snön som faller är betydligt torrare vilket gör puderåkningen bättre.

Länkar till de största skidorterna som ligger nära Kelowna eller Kamloops.

Big White – Kanadas näst största skidort, ca 1 timme från Kelowna.

Sun Peak – Är precis som det låter, här är det ofta mycket sol. På våren stiger temperaturen snabbt. Orten ligger norr om Big White och det tar en timme med bil från Kamloops till Sun Peak.