Sökrutan laddar

Roadtrip i Kanada

Kanada är världens näst största land efter Ryssland och har oändliga möjligheter för alla möjliga typer av roadtrips. Att göra roadtrips i USA är mycket populärt men nu börjar även fler och fler hitta till Kanada. Infrastrukturen är bra med fina vägar men det finns även väldigt avlägsna platser i norra Kanada där vägarna är sämre eller kanske inte existerar alls.

Vår favorit

Roadtrip i Kanada - Vancouver mot bergen

Sommaren är bästa tiden

Om det inte är skidåkning som man är ute efter är sommaren och möjligtvis våren den bästa tiden oavsett var man vill köra i Kanada. Ju längre norrut man vill köra desto viktigare blir det att man gör det på sommaren.

Hyrbil eller husbil

Det beror mycket på ens egna personliga preferenser om man väljer en hyrbil eller husbil. En hyrbil är betydligt billigare än en husbil men då har man heller inget boende med sig var man än kör. För den som vill bo mer ute i naturen, men samtidigt inte ta med sig tält och utrustning är husbil ett bra alternativ. Mycket stora delar av Kanada är täckt av skog och natur, utan speciellt mycket befolkning. Kör man på dessa ställen kommer utbudet av hotell och vandrarhem inte vara speciellt stort och då skulle en husbil eller tält underlätta. I södra Kanada finns det dock gott om boende och det är sällan ett problem att resa runt och bo på hotell.

Läs mer om att hyra

Kombinerad roadtrip i USA och Kanada

Möjligheterna att kombinera en roadtrip i USA och Kanada är fullt möjligt. Trevliga kombinationer är sydvästra Kanada och sedan västkusten i USA ner mot Los Angeles. Den andra är östra Kanada med Toronto och Niagarafallen där det går utmärkt att kombinera med nordöstra USA med bland annat New York. Envägshyra är möjligt, men oftast dyrt att hyra i ett land och lämna i ett annat.