Sökrutan laddar

Hyrbil i Kanada

Att hyra bil i Kanada är billigare än i Sverige och oftast det bästa sättet att ta sig runt detta eftersom bussar och tåg oftast inte är speciellt bra. De vanligaste städerna att anlända till i Kanada är Vancouver och Toronto. I båda dessa städer är det enkelt och smidigt att hämta upp sin hyrbil vid ankomst till flygplatsen.

Priser

Det går att hitta hyrbil från ca 300 kronor per dag inklusive full försäkring. De billigaste priserna hittar man på de större flygplatserna. Även fria mil ingår som standard i Kanada och hyrbilarna är oftast i mycket bra skick.

Tips

För att få bästa priser finns det ett par saker att tänka på:

  • Boka alltid hyrbilen innan avresa.
  • För bästa pris rekommenderar vi hyrbilsbokning via hyrbil24.se. Boka till lägsta pris, försäkring på hyrbilarna ingår och de är även mycket hjälpsamma vid eventuella problem!
  • Bokar ni via ett av bilföretagen direkt t ex Avis eller Hertz, så ingår inte alltid full försäkring vilket kan bli mycket dyrt att lägga till på plats.
  • Välj bil innan avresa och köp inte uppgradering på plats. Uppgraderingar som erbjuds på plats är alltid dyrare än före resan.
  • Vill ni ha mer än en förare så försök att hitta något paket där detta ingår vid bokningen. På plats kostar det oftast från 10 till 12 dollar per dag och extra förare.
  • När ni hämtar ut bilen så var förberedda på att säljaren kommer att försöka sälja uppgraderingar och extra försäkringar. Vi rekommenderar er att tacka nej till allt.
  • För fler tips om hyrbil i Kanada, eller hyrbil i Vancouver.

Åldersgräns

Åldersgränsen för att hyra bil i Kanada är oftast 21 år men om du är under 25 år kommer det att tillkomma en extra avgift.

Körkort

Ditt svenska körkort är fullt tillräckligt när man hyr och kör bil i Kanada. Det behövs aldrig ett internationellt körkort (vilket är en översättning). Vid upphämtning av bilen krävs även pass och ett kreditkort i förarens namn.

Köra mellan Kanada och USA

Detta är tillåtet att köra över gränsen till USA utan extra kostnad hos vissa bolag, dock inte samtliga. Om du vet att du ska köra över gränsen till USA så kontrollera villkoren innan bokning.

Trafiken

Trafiken i Kanada är oftast ganska lik den svenska trafiken. På motorvägar kör folk om både till höger och vänster vilket är bra att känna till. I korsningar får man svänga höger även när det är rött, vilket förväntas av övriga trafikanter att alla gör.

Hyrbil i USA

Om du har en hyrbil från USA så kontrollera reglerna med uthyraren eller hyrbilssidan innan du passerar gränsen till Kanada. Här hittar du, Komplett guide för hyrbil i USA. Att hyra bil i USA och Kanada är annars ganska likt.