Resa till USA

Många kombinerar sin resa till Kanada med ett besök i USA eller kanske endast mellanlandar där. Vi kommer här ge lite information vad som gäller.

ESTA – USA
Om du även ska resa till USA måste du ansöka om ESTA. Detta gäller även vid mellanlandning i USA. Ansökan hittar du här [esta.cbp.dhs.gov]. Detta gäller alltså även om du inte tänkt att vara något i USA men besöker någon av deras flygplatser. Du bör ha ansökt senast 3 dagar innan avresa.

Korsa gränsen med bil från Kanada till USA
Ska du däremot passera gränsen med bil behöver du inget ESTA. Du kommer då att få fylla i en blankett vid gränsen till en lägre kostnad. Skulle du redan ha en ESTA-ansökan godkänd behöver du inte fylla i den andra blanketten.

Resa i USA
USA har mycket att erbjuda och här finns mycket att tänka på. Vi besöker USA flera gånger per år och har därför gjort en reseguide för resor till USA. I denna guide hittar du allmän information om USA, resor och vilka tourer som är de bästa till de lägsta priserna. Vi tipsar också om olika resmål i USA och vad man inte bör missa!

Las Vegas
Våra favoritplatser är Las Vegas och området runt omkring med flera fantastiska nationalparker. Las Vegas har mycket mer att erbjuda än bara gambling! Här finns restauranger, shower, utflykter, poolområden, nattklubbar, varmt väder, allt i absoluta världsklass! Från Kanada är utbudet av flyg stort till Las Vegas, det finns direktflyg från de flesta större städerna.

Grand Canyon

Grand Canyon är ett av världens maffigaste naturverk. Detta är något som vi rekommenderar alla att uppleva när du besöker västra USA. Det finns flera olika sätt att uppleva Grand Canyon och flera olika platser att välja mellan. Ett av de trevligaste alternativen är med helikopter där utbudet från Las Vegas är väldigt stort. För den som tycker om att vara ute i naturen och göra längre hikes, så finns det flera trevliga alternativ i Grand Canyon. De flesta vandringarna från toppen till botten tar två dagar.

Las Vegas och Lake Mead

Paris casino på Las Vegas Strip
Lake Mead strax utanför Las Vegas

Kalifornien och Yosemite

Kalifornien USA
Yosemite national park i Kalifornien USA.jpg