Sökrutan laddar

Hyrbil i Vancouver

Vancouver med berg i bakgrunden
Vancouver är en bra stad att hyra bil i och för den som ska resa runt i västra Kanada är Vancouver den perfekta staden att börja i. Både för den som gör en kortare eller längre resa till detta område kommer en hyrbil till nytta.

Hyrbil på Vancouver Airport YVR

Det bästa är att boka en hyrbil innan avresa för att hämta upp den vid ankomsten till Vancouver Airport (YVR). Hyrbilsfirmorna ligger i anslutning till terminalen och där finns Alamo, Avis, Budge, Hertz och Dollar

Hyrbil i centrum

Det finns även flera platser att hyra bil på i centrum men priserna är ofta lite högre. Tänk även på att inför helger är ofta hyrbilarna fullbokade då många Vancouver bor kör till Whistler och liknade över helgen.

Roadtrip i British Colombia

Nästan alla som besöker British Colombia (BC) anländer till Vancouver. BC är en otroligt naturskön och trevlig provins för att göra en roadtrip i. Bästa tiden är på sommaren då vädret i de södra delarna är mycket bra. För den som inte har speciellt mycket tid är en tur till Whistler och Squamish att rekommendera.
Längre roadtrip
För den som vill göra en längre roadtrip är en tur till “Interior” med Okanagan och klippiga bergen en underbar tur. Detta är ett enormt område men körtiden från Vancouver till början är ca 3-4 timmar.

Utflyktsmål i Vancouver

De flesta utflykterna med hyrbil är till olika naturupplevelser. För den som endast vill hänga i centrum behövs ingen hyrbil. Läs även mer om Vancouver här, där vi även nämner Capilano Suspension Bridge Park.

Jericho Beach
På sommaren eller andra soliga dagar är Jericho Beach ett trevligt område ca 15 minuter från downtown. Från här har man en vacker utsikt över bergen i norr och Vancouver downtown i öster.
Hiking
Om du gillar hiking är utbudet enormt, både i Vancouver och utanför. I norra Vancouver, kring bergen finns flera fina hikes.
Läs mer på Vancouvertrails.com.