Whistler

Whistler Blackcomb är Nordamerikas största skidanläggning. Här erbjuds skidåkning i absolut världsklass! Anläggningen är i storleksordningen jämförbar med de större anläggningarna i Europa. En sak som gör Whistler bättre är den stora mängden snö som faller varje år, i snitt 11,5 meter per säsong! Berget är mycket snösäkert och har öppet för skidåkning i 6 månader om året, från slutet på november till slutet på maj.

Vinter-OS 2010

2010 hölls vinter-OS i Vancouver och då användes Whistler till de flesta alpina grenar. Whistler växte mycket under dessa åren och utvecklades till en mycket modern anläggning.

Ta sig till Whistler

Det bästa är att flyga till Vancouver och åka därifrån med buss. Där finns ingen flygplats som ligger närmare. Bussresan från Vancouver till Whistler tar oftast strax över två timmar. För den som ska dit en kortare period kan även en hyrbil vara ett mycket bra och smidigt alternativ, läs mer om hyrbilar här.

För mer planering av resan, liftkortspriser med mera så besök de officiell hemsida:

Bästa tiden att åka

Whistler är ofta bra hela säsongen men för den som gillar mycket puderåkning är ofta första delen fram till Mars den bästa tiden. För den som gillar lite mer sol och skidåkning i varmare väder är april en trevlig månad.


Utflykter till och runt om Whistler

Det finns flera trevliga utflykter till Whistler, en favorit bland många är att ta en rundtur med tåg från Vancouver (speciellt sommartid). För den som redan är i Whistler finns det mer än bara skidåkning, en utflykt som inte kommer att göra dig besviken är dem med snöskoter. De är mycket roliga och utmanande, i en underbar miljö.

För hela listan på tourer och utflykter, se och boka här.