En färja från Vancouver till Vancouver Island

Roadtrip från Vancouver

Vancouver ligger längst ner i sydvästra Kanada, hit tar man sig enkelt med flyg och det är en bra utgångspunkt för en roadtrip i BC (British Colombia). Vancouver är en vacker stad men naturen runt omkring är ännu bättre. Det finns flera roadtrips som man kan göra från Vancouver och vi tipsar här om tre olika områden, som alla nås bäst med bil. Det är inte så lätt att hinna med alla platserna på en och samma resa men då är det bara att välja det som passar er bäst!

Whistler och Squamish

Två timmar norr om Vancouver ligger Whistler, det är Nordamerikas största skidanläggning och på sommaren är mountain-biking mycket populärt här. Även om du varken gillar skidåkning eller mountainbike är Whistler en mysig stad att besöka, speciellt på sommaren. Det finns trevliga hikes, sjöar, golfbana med mera. Vi rekommenderar även att ta liften upp och åka gondolen “peak to peak” (se video nedan). Mellan Vancouver och Whistler ligger Squamish. Det är en mindre stad som invaderas av folk på sommaren. Även här kan man ta Gondolen upp på berget, men i huvudsak rekommenderar vi hiken “the cheif”, som har mycket fin utsikt över Squamish. Läs mer om The Cheif på Vancouver Trails.

Vancouver Island

Från Vancouver kan man ta en färja till Vancouver Island, antingen Victoria eller Nanaimo. För den som har lite mer tid att spendera denna stora ö, är det bäst att ta båten till Nanaimo och köra härifrån, antingen norrut eller till vackra Tofino på västkusten. För den som har mindre tid kan man nöjda sig med att åka till Victoria längst ner i sydöst på ön. Victoria är en mysig lite stad och även här finns hiking, val-sightseeing och mycket kända The Butchart Gardens.

Interior BC med Okanagan

Interior har mycket varma och torra somrar med många och härliga sjöar som man kan bada i, som dessutom är ganska varma. Här ligger klippiga bergen vilket gör att även här finns det mycket hiking, skidåkning, mountain-biking och mycket mer. För den som gillar lite mer lugn finns det många vinodlingar. Okanagan är ett perfekt ställe att besöka för dig som vill testa viner, besöka vinodlingar och kanske köpa med lite unikt vin hem till Sverige. Det är Kanadas svar på Napa Valley i Kalifornien.

Hyrbil

En roadtrip kräver en hyrbil och det finns några saker att tänk på när man ska hyra en bil i Kanada. Vi har tipsen och läs därför både om att hyra bil i Kanada och i Vancouver. Det viktigaste är att hyra innan avresa för att få rätt försäkringar inkluderade vid bokning.

Hyr en husbil

Ett alternativ till att hyra en bil kan vara att välja en husbil. Ett bra sätt att alltid ha sitt boende med sig på sin tur genom BC. Det går utmärkt att hyra en husbil i Vancouver. Läs mer om att hyra en husbil i Kanada.